ΜΑΓΓΑΝΑΡΙ

Μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού και ίσως ολόκληρου του Αιγαίου. Είναι βραβευμένη με μπλε σημαία και στην ουσία δεν πρόκειται για μια παραλία αλλά για μια σειρά από αμμουδερούς κολπίσκους που σχηματίζουν τρεις μεγάλες παραλίες και αρκετές μικρότερες με ψιλή άμμο και καταγάλανα ζεστά νερά. Μπορείτε να βρείτε κομμάτια οργανωμένα με ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και όμορφα μικρά ταβερνάκια ή να προτιμήσετε τα πιο απόμερα σημεία. Η απόσταση από τη Χώρα της Ίου μέχρι το Μαγγανάρι είναι η μεγαλύτερη που μπορεί να διανύσει κανείς στο νησί, περίπου 23 χλμ. Παρόλα αυτά, ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και η διαδρομή προσφέρει πολλά σημεία με υπέροχη θέα.

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΤΗ

Η Αγία Θεοδότη εντυπωσιάζει αρχικά με το μέγεθός της καθώς στα μάτια του επισκέπτη ξεδιπλώνονται σχεδόν 650 μέτρα χρυσής άμμου. Τα κρυστάλλινα νερά της συνυπάρχουν με μια υπέροχη θέα προς την Ηρακλειά και την Αμοργό. Είναι μια από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού, ιδανική για χαλάρωση. Θα βρείτε κομμάτια οργανωμένα με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και άπλετο χώρο για να χρησιμοποιήσετε το δικό σας εξοπλισμό. Η Αγία Θεοδότη βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από τη Χώρα της Ίου.

ΜΥΛΟΠΟΤΑΣ

Μια από τις πιο διάσημες παραλίες των Κυκλάδων, βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χλμ από τη Χώρα της Ίου και η πρόσβαση είναι εύκολη, με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη παραλία που προσφέρει, εκτός από την υπέροχη άμμο και τα γαλανά νερά της, μια σειρά από υποδομές για όλα τα γούστα. Beach bars με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μουσική καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μια μεγάλη επιλογή από θαλάσσια σπόρ (windsurf, θαλάσσιο σκι, jet ski, κανό & καγιάκ κ.α.) και μια σειρά από εστιατόρια και ταβέρνες. Η παραλία του Μυλοπότα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ίο.

ΨΑΘΗ

Η Ψάθη είναι μια μεγάλη και απομονωμένη παραλία στην ανατολική πλευρά του  νησιού. Απέχει από τη Χώρα της Ίου περίπου 17χλμ και ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. Η παραλία προσφέρει ένα κομμάτι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι όπου μπορεί κανείς απολαύσει την απόλυτη ησυχία, την πανέμορφη θάλασσα και τη θέα προς την Ηρακλειά. Η παραλία, στο σημείο που καταλήγει ο δρόμος, είναι ένα μείγμα από άμμο και βότσαλα, αξίζει όμως να περπατήσει λίγο κάποιος προκειμένου να ανακαλύψει το πιο όμορφο, αμμώδες κομμάτι της.

ΚΟΥΜΠΑΡΑ

Η Κουμπάρα βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι της Ίου και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και συνδυάζει τα πεντακάθαρα νερά με τη χρυσή αμμουδιά. Επίσης, στην Κουμπάρα μπορείτε να θαυμάσετε ένα ιδιαίτερο τοπίο αλλά και ένα  από τα πιο γνωστά ηλιοβασιλέματα στην Ίο. Η παραλία είναι οργανωμένη και εκτός από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, θα βρείτε beach bar, εστιατόρια αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες.

ΤΖΑΜΑΡΙΑ

Απέναντι από το λιμάνι της Ίου κρύβεται ένας μικρός όρμος με βράχια και στις δύο άκρες του. Η Τζαμαρία αν και βρίσκεται τόσο κοντά στο λιμάνι, είναι μια παραλία που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Εκτός από την παρθένα ομορφιά της, ένα άλλο πλεονέκτημά της είναι πως είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Η θάλασσα είναι πάντα πολύ ήρεμη και τα νερά είναι ρηχά και ζεστά. Ένας όμορφος «μυστικός» προορισμός όπου μπορείτε να απολαύσετε την επαφή με τη θάλασσα και τη φύση, χαζεύοντας ταυτόχρονα τα πλοία και τα σκάφη που πλέουν στο λιμάνι.

Copyright © 2024 Ios4u. All rights reserved.